Living Floor
   Heuvelweg 10
   6415 XX  Heerlen
   Die Niederlande

   Tel:     +31 455724458
   Mobil: +31 654750580   

   Info@livingfloor.nl  
   

    Schleifen        Wartung   Sorten

SCHLEIFEN VON PARKETT

Bevor Sie einen bestehenden Holzfußboden schleifen, ist es wichtig zu wissen, ob der Boden dick genug, um geschliffen werden soll. Alternativ kann der Boden nach dem Schleifen einen anderen Look. Zum Beispiel, anstatt eine neue Beschichtung für die Hartwachsöl wählen (siehe auch OSMO). 

Mit unter anderem Eichenparkett ist es möglich, den Boden putzen. Mit den weicheren Teile des Holzes Boden und wischte den Boden noch schwerer.
Dies ist der Boden ist weniger anfällig für Kratzer.

OSMO Hartwachs-Öl

 Gut für Holz - gut für die Umwelt
 Für eine natürliche Behandlung für Ihren Holzboden
 Umwelt-und gesundheitsbewusste Produkt
 Wartungsarme Ausführung
 Wenn größere Wartungsarbeiten nicht Schleifen erforderlich. Stockwerk nur gereinigt werden muss und Sie können eine neue Ebene zu erstellen
 Leicht zu reinigen mit Osmo onderhoudswas
 Seidenmatt, strapazierfähig Estrich
 Osmo Hartwachs basiert auf pflanzlichen Ölen und Wachsen, die natürlichen Eigenschaften des Holzes Store basiert.

 WARTUNG

 Fragen zur Wartung?!

 

                Fleckarten:         Entfernen mit:
* Obst, Milch, Bier, Wein, Kaffee und Thee           * Wasser mit Spülmittel
* Chocolade,Schuhcreme, Öl, Teer, Schuhkratzspuren      * Terpentin
* Alle Tintenfarben und Lippenstift                                    * Spiritus
* Blut                                                                       * Kaltes Wasser
* Urin     * Wasser mit Spülmittel

Wie kann man am besten das Parkett pflegen ?
Jede Etage muss beibehalten werden, einschließlich Parkett.
Zu Beginn der Fußboden regelmäßig abgesaugt werden und gelegentlich mit einem feuchten Tuch abwischen gequetscht. Darüber hinaus hängt es von der Oberfläche ab, was Pflege bedeutet, dass Sie am besten einsetzen kann.
So haben Sie eine lackierte Fußboden regelmäßig mit einer Politur, eine wasvloer gelegentlich Wachsen und einen Boden, der mit Öl gelegentlich anwenden Öl getränkt ist.
Wie oft dies geschehen soll, hängt natürlich von der Intensität, mit der der Boden, auf euch ist gegangen.
Ein Tipp: eine gute Matte vor Ihrer Haustür. Dies verhindert unnötigen Verschleiß an Ihrem Boden durch Sand und Schmutz.

Haben Sie Fragen? Wir helfen Ihnen gerne weiter

.

Verschiedene Holzarten

AFRORMONSIA

Ausserlich gleicht dieses Holzl etwas auf Teak. Het spinthout is geelwit, het kernhout geelbruin, nakleurend tot donkerbruin. Het heeft een fijne nerv met recht- tot kruisdraadverloop. De werking is gering, het is goed bestand tegen aantasting door chemicaliën en het oppervlak kan heel fraai afgewerkt worden. Het hout (vaak toegepast als vervanging van teak in de meubelindustrie) is uitermate geschikt als parket voor intensief gebruik.

AFZELIA

Vooral de "Doussié" is van uitstekende kwaliteit. Spinthout is bleekgeel, kernhout donkergeel tot roodbruin. Het hout heeft een middelgroffe tot groffe nerf met onregelmatig- tot kruisdraadverloop. De werking is gering. De gele inhoudstof "Afzeline" (deels oplosbaar in water) moet bij oppervlakteafwerking verwijderd worden met amonia om vlekken te voorkomen. Direkt kontakt met beton kan het beton soms verpulveren.

BASRALOCUS

Een duurzame houtsoort, veel gebruikt in de waterbouw vanwege de paalwormbestendigheid. Het spinthout verkleurt naar licht roodbruin en het kernhout is roest- of purperbruin, vaak met een mooie bruinrode gloed. Het hout heeft een middelfijne tot matiggrove nerf met een recht, warrig ofwel kruisdraadverloop. De werking is vrij matig. Oppervlak is goed af te werken en heeft na het schuren van nature een vrij hoge glans.

BEUKEN

Een veel gebruikte houtsoort met een dichte regelmatige structuur. Het land van herkomst is vaak bepalend voor kleur en kwaliteit. Het spinthout alsook het kernhout is wit tot lichtbruin van kleur, nakleurend tot licht geelbruin. Het hout heeft een dichte, gelijkmatige, fijne nerf met een recht tot golvend draadverloop. De werking is vrij matig. Oppervlak is goed af te werken en heeft na het schuren van nature een vrij hoge glans.

BILINGA

Een tropische houtsoort met grote hardheid. Spinthout wit tot bleekgeel, kernhout donkert na tot goudbruin of oranjerood. Het hout heeft een grove nerf met een warrig, golvend of kruisdraadverloop. De werking is vrij groot ( het hout goed laten akklimatiseren). Het oppervlak kan heel goed afgewerkt worden. Bilinga is ook uitermate gschikt voor allerlei toepassingen buitenshuis, zoals hekken, terrassen steigers e.d.

EIKEN

Structuur en kwaliteit variëren nogal door de uiteenlopende groeicondities. Inlands eiken is bijv. harder en sterker maar ook grover dan de Slavonische soorten die egaler zijn en een rechtere draad hebben. Spinthout is bleekbruin, kernhout geel- tot donkerbruin. Het heeft een matig tot grove nerf met recht draadverloop. De werking is middelmatig en het oppervlak is mooi af te werken. Looistofgehalte kan blauwzwarte verkleuringen geven.

ESSEN

Een zeer taaie houtsoort, vaak gebruikt voor sportartikelen en gereedschappen. Het zeer brede spinthout variëert van wit/vaalgeel tot licht geelbruin. Kernhout van betekenis komt alleen voor bij bomen die ouder zijn dan 60 jaar. Het hout heeft een grove nerf met recht, soms golvend, draadverloop. De werking is vrij groot en het oppervlak is prima af te werken. Het Japanse Essen (Tamo) is lichter van gewicht en bruiner van kleur.

GUATAMBU

Een mooie lichtblonde houtsoort met een fraaie en gelijkmatige structuur. Het spint- en kernhout zijn wit tot licht geelbruin van kleur. Het hout heeft vrij weinig tekening, hoewel in de lengterichting soms wat zwak groenig getinte banen kunnen voorkomen. Het heeft een fijne nerf met recht draadverloop. Het is gemakkelijk te verwerken. Guatambu is o.a. heel geschikt voor sportvloeren. Ook gebruikt als goede vervanger van Maple.

JATOBA

Een mooie, glad af te werken houtsoort. Spinthout is bruingrijs met soms tagentiale harskanalen. Vers kernhout is vleeskleurig, maar donkert na tot mooi roodbruin met een fraaie glans. Het hout heeft een matig grove nerf met een recht tot licht kruisdraadverloop. Werking is middelmatig en het oppervlak is goed af te werken. Jatoba kan gebruikt worden voor zowel binnen als buitenwerk. Een prima parketvloer.

KAMBALA

Deze houtsoort wordt ten onrechte ook wel als Iroko of Afrikaans teak aangeduid, maar het vertoont wel veel overeenkomsten. Vers gezaagd kernhout heeft lichte tot geelbruine kleur, maar het donkert na tot mooi goudbruin en donkerbruin. Het spinthout is echter veel lichter. Kambala heeft een matig grove nerf met een recht kruisdraad en soms wat golvend draadverloop. De werking is gering en het oppervlak is goed af te werken.

KEROEWING

Deze houtsoort verschilt nogal in kwaliteit, harsafscheiding, gewicht en kleur, afhankelijk van het groeigebied. Spinthout is grijsbruin, het kernhout van licht tot donker roodbruin. Het hout heeft een matig grove nerf met een recht / kruisdraadverloop. De werking is middelmatig. Het hout moet goed gedroogd zijn om krimping te voorkomen. Wordt veel gebruikt voor zware houtconstructies.

KERSEN

Kersen is een mooie en decoratieve houtsoort. Kernhout van Europees kersen, soms geaderd en ietwat groenstrepig, is geelbruin en verkleurd naar lichtrood. Amerikaans kersen is iets roder met soms kleine zwarte gomgangen. Het heeft een fijne nerf met een recht draadverloop. Werking is groot en het oppervlak is prima af te werken. Hardheid en volumieke massa kunnen erg variëren. Wij selecteren de beste.

MAPLE

Ofwel Esdoorn. Een fraaie blonde houtsoort. Kern- en spinthout zijn wit-creme-achtig, verkleurend naar lichtgeel.Amerikaans maple is er in meerdere soorten. Het hout heeft een fijne nerf met een recht, soms golvend of iets warrig draadverloop. Werking is groot en het oppervlak goed af te werken. Maple droogt langzaam. Versnelde droging vermindert verkleuring.
MERBAU

Een veel gebruikte houtsoort met gelijkmatige structuur. Spinthout is geelwit, kernhout donkert na van geel/oranjebruin tot donker roodbruin met zwartachtige zones. Het hout heeft een matig grove nerf met een recht tot wat onregelmatig kruisdraadverloop. Werking is gering en het goed af te werken oppervlak krijgt een fraaie glans en voelt soms wat vettig aan. Wordt ook buiten gebruikt voor bijv. kozijnen, deuren, bruggen en constructies.

MUTENYE

Toont, uitgedonkerd, enige gelijkenis met noten- en teakhout. Heeft van nature een mooie glans. Spinthout is geel- tot grijsachtig van kleur, kernhout geelbruin tot diep donkerbruin met mooie donkere tekening. Het heeft een fijne nerf met kruisdraad/golvend draadverloop. Werking is middelmatig, het oppervlak heel goed af te werken. Moet langzaam drogen. Gebruikt voor fineer als vervanger van notenhout. Een pracht parketvloer.

PADOEK

Uitstekende, mooie houtsoort uit Afrika. Spinthout is wit/cremekleurig, het verse kernhout is fel oranjerood (ook wel koraalrood genoemd) en verkleurt naar vaal roodbruin tot mooi zwartbruin. Het hout heeft een matig grove tot grove met een recht tot licht kruisdraadverloop. De werking is gering en het oppervlak goed af te werken. Ook o.a. voor fineer, betimmering (ook buiten), barbladen en draaiwerk, beeldhouwwerk en ….kwaliteitsparket.

PANGA PANGA

Zeer harde, sterke en duurzame houtsoort. Het spinthout is geelwit, vers gezaagd kernhout licht geelbruin tot donkerbruin. Aan licht blootgesteld wordt het hout donkerbruin met fijne lichtbruine strepen. Het heeft een matig tot grove nerf met een recht tot licht kruisdraadverloop. De werking is gering en voor de afwerking is een poriënvuller aan te bevelen. Vooral een wasbehandeling geeft een mooi resultaat.

PURPERHART

Een voor vele decoratieve doeleinden gebruikte houtsoort. Spinthout is grijsbruin, vers kernhout is vaalbruin, meer het verkleurt al snel tot fraai paarsblauw. Onafgewerkt (was/lak) verkleurt het verder tot vuilbruin. Paarsblauwe kleur kan met citroenzuur opgehaald worden. Het hout heeft een matig fijne tot fijne nerf met een recht tot golvend, warrig of kruisdraadverloop. Werking is matig en het oppervlak is heel goed af te werken.

BEUKEN gestoomd

Populaire, gestoomde houtsoort met voor parket, prettige voordelen omdat inwendige spanningen door het stoomproces sterk verminderd zijn. Het is beter bestand tegen aantasting en goed naturel bruikbaar. Gestoomd beuken is roze- tot lichtrood en heeft een warme uitstraling. Het heeft een dichte, regelmatige en fijne nerf met een recht draadverloop. Werking is groot en het is goed af te werken en te verduurzamen.

SUCUPIRA

Een mooi getekende houtsoort met lichte glans. Spinthout is geelachtig, kernhout bruin tot donkerbruin met lichtere strepen. Het kleurt iets lichterbruin na. Het heeft een gorve nerf met recht, kruisdraad of golvend draadverloop. Vrij langzame droging. Werking is matig en het oppervlak goed af te werken. Voor een glad oppervlak grove nerf opvullen met vulmiddel. O.a. gebruikt voor carrosserie-/scheepsbouw, meubels, trappen enz.

TEAK

Teakhout komt uitsluitend van de Tectona Grandis. Namen als Afro-, Borneo, Iroko- en Yang- Teak zijn ándere houtsoorten, die vaak als vervanging van écht teak worden aangewend.Het spinthout is vuilgrijs, kernhout is lichtbruin en donkert heel fraai na tot soms donkerbruin. Teak heeft een matig grove tot grove nerf met een recht, golvend of warrig draadverloop. Werking is gering en het wat "vettige" oppervlak is heel mooi af te werken met olie.

WENGÉ

Mooie donkerbruine houtsoort die, dosse gezaagd, fraaie bruinzwarte vlammen te zien geeft en kwartiers gezaagd regelmatige bruin/zwarte strepen. Het spinthout is geelwit, vers kernhout licht geelbruin, nadonkerend tot donkerbruin. Het langzaam drogende hout heeft een grove nerf met een recht draadverloop. De werking is middelmatig. Voor gladde oppervlakte-afwerking poriënvuller gebruiken. Vooral mooi resultaat met was.

   

Angebot des Monats


Diesen monat laminatboden incl verlegung € 24,95m².

Tel:   0031 45 5724458
Mob: 0031  654750580

info@livingfloor.nl   
  • Advies van Frank oprecht en vakkundig kan niet anders zeggen. Vloer in de zaak laten leggen super strak en de uitbreiding reeds vloer bijbesteld en ook deze wordt gaaf en strak afgewerkt gelegd door living floor
  • Mooie pvc vloer vakkundig gelegd geeft goede tips komt afspraken na een aanrader dus
  • Eikenvloer laten schuren en oliën. Top werk afgeleverd, volgens afspraak. De vloer ziet er prachtig uit. Frank is zonder meer een vakman die weet waar hij over praat en doet.